Yeni E-posta Sistemine Geçiş Süreci

Üniversitemiz mevcut e-posta sistemindeki yaşanan problemleri gidermek maksadıyla yeni bir e-posta sistemi kurulmuştur. Yeni sisteme geçiş 05.04.2024 Cuma günü 00:00 ile 04:00 saatleri arasında yapılacak olup, bu saatler arasında e-posta sistemi hizmet vermeyecektir.

Üniversitemiz Personeli; e-posta gönderim ve alım süreçlerini mevcutta olduğu gibi posta.marmara.edu.tr adresinden gerçekleştirecek olup eski e-postalarına postaarsiv.marmara.edu.tr adresinden erişim sağlayabileceklerdir.

• Tüm personel, posta.marmara.edu.tr ve postaarsiv.marmara.edu.tr adreslerine mevcut e-posta ve şifreleriyle giriş yapmaya devam edebileceklerdir.
        • Yeni e-posta gönderim ve alım işlemleri sadece posta.marmara.edu.tr adresinden yapılabilecek olup, postaarsiv.marmara.edu.tr adresi sadece eski e-postaları görüntüleme amaçlı kullanılacaktır.
        • Eski e-postaların yer aldığı postaarsiv.marmara.edu.tr adresindeki hizmet, geçiş tarihi itibariyle 6 ay süresince hizmet verecek olup sonrasında erişime kapatılacaktır.
        • 6 ay süresinde eski posta kutusunu ve kişilerini yeni sisteme taşımak isteyen personel için bilgilendirme kılavuzu ekte bulunmaktadır.

Üniversitemiz Öğrencileri; e-posta gönderim ve alım süreçlerini mevcutta olduğu gibi posta.marun.edu.tr adresinden gerçekleştirecek olup eski e-postalarına postaarsiv.marun.edu.tr adresinden erişim sağlayabileceklerdir.

• Tüm öğrenciler, posta.marun.edu.tr ve postaarsiv.marun.edu.tr adreslerine mevcut e-posta ve şifreleriyle giriş yapmaya devam edebileceklerdir.
        • Yeni e-posta gönderim ve alım işlemleri sadece posta.marun.edu.tr adresinden yapılabilecek olup, postaarsiv.marun.edu.tr adresi sadece eski e-postaları görüntüleme amaçlı kullanılacaktır.
        • Eski e-postaların yer aldığı postaarsiv.marun.edu.tr adresindeki hizmet, geçiş tarihi itibariyle 6 ay süresince hizmet verecek olup sonrasında erişime kapatılacaktır.
        • 6 ay süresinde eski posta kutusunu ve kişilerini yeni sisteme taşımak isteyen öğrenciler için bilgilendirme kılavuzu ekte bulunmaktadır.

Kurumsal e-postaların taşıma ve posta ayarlarının birim e-posta sorumluları tarafından yapılması gerekmektedir.

E-posta istemci (Outlook, Thunderbird, Android, IOS vb.) bağlantı tipleri ve ayarları ile ilgili tüm detaylara  https://bidb.marmara.edu.tr/hizmetler/e-posta-istemci-ayarlari adresinden ulaşılabilecektir.

E-posta ile ilgili teknik destek talepleri https://destek.marmara.edu.tr/ adresinden, uygulama adı e-posta seçilmek suretiyle iletilebilecektir.

Öğrenci Eğitim Videoları:

Kullanım Kılavuzu Eğitim Videosu için tıklayınız.

E-posta Aktarım Eğitim Videosu için tıklayınız.

E-posta Kişi ve Grup Listesi Aktarım Eğitim Videosu için tıklayınız.

Personel Eğitim Videoları:

Kullanım Kılavuzu Eğitim Videosu için tıklayınız.

E-posta Aktarım Eğitim Videosu için tıklayınız.

E-posta Kişi ve Grup Listesi Aktarım Eğitim Videosu için tıklayınız.

EK:

Zimbra E-posta Kullanım Kılavuzu- Personel

Zimbra E-posta Kullanım Kılavuzu- Öğrenci

Yeni Sisteme E-posta ve Kişi Taşıma İşlemi Kılavuzu (Personel)

Yeni Sisteme E-posta ve Kişi Taşıma İşlemi Kılavuzu (Öğrenci)