Engelsiz Bilişim 2023 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım Uluslararası Engelsiz Bilişim Kongresi 2023” (BİLTEVT’2023) 20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlendi.

Yurtiçi ve yurtdışından uzman konuşmacıların ve çok sayıda üniversitenin yer aldığı “BİLTEVT 2023” kongresinde, farklı engelli grupları, farklı konularda bilişim oturumları gerçekleştirdi.

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde düzenlenen kongrede, Marmara Üniversitesi, Engelli Birimi Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Marmara Üniversitesi Engelsiz Dijital Yönetişim Sistemi” projesi ile ödül aldı. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek, ödül alan konuyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Kongrede, Marmara Üniversitesi'nin ödülünü, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Bilgi İşlem Daire Başkanı Vedat Yurt ve Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı Volkan Kalkan aldı.