Symbian İşletim Sistemleri İçin Yapılandırma Ayarları

Symbian işletim sistemlerinde eduroam kullanabilmek için sertifika programını buradan indirebilirsiniz ve aşağıdaki adımları takip ederek kurulumu gerçekleştiriniz.

(Versiyon en az S60v5 olmalı ve EAP-TTLS/PAP desteği olmalıdır. Örn: Nokia 5800)

1-Öncelikle sertifikayı yüklemek için GPRS, 3G veya başka bir kablosuz ağ üzerinden internete bağlı olmalısınız.

2-Sertifika açıldıktan sonra kaydedin. (Güvensiz olabilir uyarısını da kabul edin). Etiketini değiştirmeden devam edin Sertifikayı Internet için kullanacağınızı seçin.

3-Telefonun ayarlar menüsüne girin. Bağlantı ayarlarına girin. Hedefleri açın. Yeni erişim noktası ekleme kısmına girin. Erişim noktalarını otomatik bulması için EVET'i seçin. Eduroam kapsama alanında iseniz bulunan erişim noktalarından eduroam'ı seçin ve sonra Internet'i seçin. Artık "Hedefler" altında internet kısmına girdiğinizde eduroam'u listede göreceksiniz.

4-Eduroam seçeneklerine girdiğinizce aşağıdaki gibi ayarlar göreceksiniz.

Veri Taşıyıcı: Kablosuz LAN

WLAN ağ ismi: eduroam

Ağ durumu: Genel

WLAN güvenlik modu: WPA2

şeklinde olmalı.

WLAN güvenlik ayarlarına girin.

WPA2: EAP

Yalnızca WPA2 modu: Açık

olarak ayarladıktan sonra EAP eklenti ayarlarına girin.

Gelen listede EAP-TTLS'i seçin, diğer seçenekleri kapatın. EAP-TTLS seçili iken seçeneklerden "Düzenle" kısmına girin.

5-EAP-TTLS ayarları sayfasındaki Yetki Sertifikası MU olarak listeden seçilmeli.

Kullanılan kullanıcı ismi:

Personel için:

kullanıcıadı @marmara.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

Önlisans/Lisans/Yüksek Lİsans/Doktora Öğrencileri için:

kullanıcıadı@marun.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

Şifre: E-posta adresinizin şifresidir.

Kullanıcı güvenlik etki alanı: Kullanıcı Tanımlı

Güvenlik etki alanı:

TLS gizliliği: Kapalı

şeklinde ayarladıktan sonra telefonda sağ üstteki ok işaretinden sonraki sayfaya geçin.

6-EAP'lar listesinde sadece PAP seçili şekilde ayarlayın ve PAP'ı seçip "Düzenle" kısmına girin.

Kullanıcı ismi:

Personel için:

kullanıcıadı@marmara.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır

Önlisans/Lisans/Yüksek Lİsans/Doktora Öğrencileri için:

kullanıcıadı@marun.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

Şifre: E-posta şifrenizdir.

Artık ayarlardan çıkıp internete eduroam ile girebilirsiniz.

Bu sayfa Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından en son 10.07.2014 09:38:40 tarihinde güncellenmiştir.